Anders Colding-Jørgensen (cand.psych.)

Tidligere kendt som hele Danmarks  “internetpsykolog”. Er ekstern lektor på IT Universitetet, en skarp kommunikatør og en erfaren foredragsholder. Sørger dog for altid at have tid til at starte nye skæve projekter som dette.

Hvorfor har du startet et Shitstorm LAB, Anders?

Jeg tror faktisk at tanken spirede allerede i 2009, da jeg lavede en eksperimentel Facebook-gruppe. Gruppen hed “Nej til nedrivning af Storkespringvandet” og blev lavet som led i et kursus i internetpsykologi på Københavns Universitet. Gruppen fik 27.500 medlemmer på 12 dage og kom i mange internationale medier. Siden den gang har jeg gået og analyseret på forskellige virale fænomener og prøvet at lave en samlet model for psykologien bag. Og den er ved at være så færdig nu at jeg kan tage den med ud og lege.

Synes du ikke at ordet “shitstorm” lyder lidt dumt at bruge i et navn?

Jo. Men på den anden side signalerer navnet både hvad det her handler om og at kurset har noget kant. Desuden er det også et ord der nok retter sig mest imod de kommunikationsfolk, som det her kan være sjovt for. Der hvor det er for dumt at bruge, er hvis man kommunikerer på engelsk. Indfødte engelsktalende er bare ikke helt så glade for at skrive ordet “shit” som vi danskere er. Der kaldes det oftest en “firestorm”.

Har du overvejet de etiske aspekter af at lære folk at lave negativ kommunikation?

Helt afgjort. Det er altid vigtigt at have med – ikke mindst når man er psykolog. Og selvom både kurset og jeg har kant, så handler det her på ingen måde om at lave ballade, men om at finde en sjov vinkel ind til bedre kommunikation. Derfor foregår alt i lukkede fora og alle virksomheder der er involverede har selv sagt ja til at deltage. Og det bliver understreget på kurset at dette handler om god karma og om at have det sjovt og lære noget. På trods af det noget skarpe navn.

Hvem er det her fedt for og hvordan kan man selv komme i gang?

Det er oplagt til kommunikationsafdelinger i store virksomheder eller organisationer, men undervisningsinstitutioner eller NGO’er vil også kunne få en hel del ud af det. Det nemmeste er at ringe 61678913 eller bruge kontaktformularen. Så kan vi tale om hvad I gerne vil opnå og om vi måske skal kalde det noget lidt mindre provokerende 🙂

Læs mere om kurset her | Læs mere om Anders på virkeligheden.dk